Miljøvennlige løsninger

Det er mange forskjellige miljøvennlige løsninger som man kan velge i dag. Hus som puster, hus med ekstra isolering og hus med innebygde solpanel og annet. Dette er helt klart fremtiden, men det er også en fremtid som koster litt. Det er ikke alle som har råd til dette.

Isolerte hus

I Norge må husene være godt isolert så det ikke blir kaldt om vinteren. Samtidig er det viktig at man finner en god balansegang mellom å sikre at huset holder å varmen og at luften ikke blir fanget inne i huset. Nye hus holder på varmen samtidig som luften sirkulerer og byttes ut.

Solpanel

Det skjer mye på solpanel fronten. De er snakk om at det i løpet av noen par år vil komme solpanel som kun er et tynt belag man legger oppå de eksisterende takplatene. Dette vil selvsagt hjelpe mye på å integrere solpanel inn i vanlige husetstander, og gjøre hus mer mijøvennlige.

Elektronisk styrete hus

Det er mange som ikke tenker over hvor mye det å kunne styre husets elektronikk med en app kan hjelpe miljøet. Men tenk litt over det; hvis du via en app kan sjekke at lamper er slått av, at kjøleskapet er i øko-modus, at varmen er skrudd ned når du ikke er der; da kan du spare mye strøm.

Å spare strøm hjelper både på økonomien og miljøet. En vinn-vinn situasjon. Det er også bevist at når folk får en klar og tydelig oversikt over hvor mye penger de bruker, så vil de kunne bedre regulere forbruket.

Sparepærer, sparedusj, og mye mer

Det er også mange enheter som legger opp til at man kan spare vann, spare strøm eller annet. Slik sparedesign blir bare viktigere!